Зеншо В. Коп, Зен Мајстор од запад


Зеншо В. Коп, роден 1938 година, е еден од најважните мајстори на Зен на сегашноста и учи современ начин на духовна реализација.

Меѓународно познатиот автор на бројни духовни книги и аудио книги предводи голема заедница на ученици и го води Зен центарот Тао Чан во Визбаден. Тој им дава на духовните трагачи еден подлабок пристап до основната суштина на целиот мистицизам. Поради своето западно потекло, Зен Мајсторот Зеншо ни покажува дека јасноста на просветлениот ум не е достапна само за луѓето од Истокот.

Зен Вечер со Зен Мајстор Зеншо

Два пати во месецот, Зен центарот Тао Чан во Визбаден организира отворена Зен вечер под водство на Зен Мајстор Зеншо В. Коп. Без претходно познавање или религиско верување, Зен вечерта за секој може да биде инспиративно духовно искуство.

Зен Вечер